Chemievrije onkruidbestrijding

| Onkruidbestrijding

Onkruidbestrijden wordt de laatste jaren door veranderende regels en wetgevingen een steeds lastigere klus. Chemische onkruidbestrijding op verhardingen is per 31 maart 2016 niet meer toegestaan. Onkruid groeit op plaatsen waar het niet thuishoort. Zonder de juiste maatregelen worden bestratingen, halfverhardingen en plantsoenen erdoor overwoekerd. Echter, de bestrijding van onkruid is vaak milieubelastend en verre van effectief.

Wij leveren o.a. machines van Avril, Weed Control en Adler.

Avril
Avril levert werktuigen (STABNET) voor onkruidbestrijding op halfverharde paden. 
Met een verbod van het gebruik van glyfosaat op halfverharding zijn deze machinez de oplossing om tegen gunstige kosten uw halfverharding onkruidvrij te krijgen en te houden. Denkt u hierbij aan halfverharde wandel- en fietspaden, paden op begraafplaatsen en de vele paden op een golfbaan. Het eindresultaat is een onkruidvrij pad dat weer teruggebracht is tot de originele breedte.  

Weed Control
Weed Control maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Bovendien is de CO2-uitstoot ongekend laag dankzij energiebesparende maatregelen. De systemen zijn er op gericht om zo min mogelijk schade aan te brengen aan de omgeving. Duurzaamheid betekent ook: oog voor de veiligheid van degenen die met onze machines werken. Een goed voorbeeld daarvan is de Weed Control AIR-serie, die volgens het principe van verhitting werkt zonder brandrisico.

Adler
De Adler systemen werken met Infrarood technologie. De infrarood stralen raken het onkruid. Daardoor barsten de cellen van de plant en stollen de eiwitten. De plant verwelkt binnen 2 à 3 dagen. Door het terrein regelmatig te bewerken en het vernietigen van de zaden wordt het onkruid terug gedrongen en hergroei gereduceerd.

Bent u op zoek naar een effectieve oplossing? Neem contact met ons op 0541 515053 of mail naar info@hkoop.nl